Containerreiniging

Helaas vormen de opslag van restafval en het niet (goed) schoonmaken van afvalcontainers niet alleen een bron van bacteriën maar leidt dit ook tot onaangename geuren. Om dit te voorkomen maakt LéVos uw container zeer grondig schoon. Het reinigingsproces vindt plaats op dezelfde dag nadat uw container geleegd is met een speciaal daarvoor ingerichte wagen. Het reinigen van de binnenzijde van de container gebeurt met zowel koud als warm water onder hoge druk en met een speciaal ph-neutraal reinigingsmiddel op basis van Citronella-olie. Deze biologisch afbreekbare stof zorgt er niet alleen voor dat uw container zeer grondig gereinigd wordt, maar remt tegelijkertijd de vorming van nare geurtjes. Uw container ruikt hierdoor altijd super fris.

 
Heeft u ook schoon genoeg van viezigheid?

Dan kiest u natuurlijk ook voor de kwaliteit en service van LéVos door u direct aan te melden als abonnee via het aanmeldingsformulier. Na ontvangst van het volledig ingevulde formulier sturen wij u binnen één week een bevestiging (schriftelijk of per email) van de gemaakte afspraken (zie abonnement) en vermelden wij tevens de eerste reinigingsdatum.

Op deze eerste reinigingsdag zal uw container door ons voorzien worden van een sticker aan de bovenzijde van de deksel. Het is belangrijk dat onze reinigingsteams direct de containers van onze abonnees kunnen herkennen. Door deze speciale sticker laat u zien dat u recht heeft op reiniging van uw container.

 
Wat mag u van ons verwachten?

LéVos staat niet alleen garant voor ‘méér dan’ een schone en frisse container maar biedt u ook constant de best mogelijke service en kwaliteit. Onze reinigingsteams doen er alles aan om de afspraken over de reiniging van uw container na te komen. Er zijn een aantal factoren waar wij geen invloed op hebben. Zo kunnen bijzondere weersomstandigheden (vorst of weeralarm) of vakantiedagen het schoonmaken van uw container beïnvloeden. ZIe voor meer informatie vraag 9 onder rubriek Meestgestelde vragen.

 
Wat verwachten wij?

De container buiten laten staan
Een reinigingsschema geeft aan op welke dagen wij uw container komen reinigen. Dit is altijd op de dag dat ook de container wordt geleegd door de vuilophaaldienst. U zet op de betreffende dag uw container op tijd buiten en laat hem in principe tot 18.00 uur staan. Wij zorgen ervoor dat deze na volledige lediging en voor de afgesproken tijd optimaal gereinigd wordt. Zodra de container weer schoon en fris door ons wordt teruggezet, kunt u de container van de straat halen.

De container moet goed leeg zijn
Een enkele keer gebeurt het wel eens dat er na het legen van de containers door de vuilophaaldienst toch afval achterblijft. Helaas kunnen wij in dat geval uw container niet schoonmaken omdat onze wagens geen ruimte bieden voor afval. Bij Meestgestelde vragen leest u wat u in een dergelijk geval kunt doen.

Geen bijzondere stoffen in uw container gooien
De milieuwetgeving bepaalt dat wij geen containers mogen reinigen als er bepaalde bijzondere stoffen zoals kattenbakkorrels of frituurvet in achtergebleven zijn. Om te voorkomen dat uw container vervuild raakt, raden wij u aan om bijzondere stoffen niet bij het restafval te gooien maar op de juiste wijze af te voeren zoals binnen uw gemeente is voorgeschreven.